הצג מחיר כולל מע"מהצג מחיר לפני מע"מ

ציוד רפואי לחדרי ניתוח

תוכן עניינים

ציוד לחדרי ניתוח

כל מוסד רפואי אשר מכבד את עצמו וכן מעוניין לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר מחויב לבצע רכישה של ציוד איכותי לחדר הניתוח. כיצד לבחור חברה מקצועית לתחום ומה חשוב לדעת רגע לפני הרכישה? על כך ועוד – במדריך הבא.

 

ציוד רפואי לחדרי ניתוח: רכישה מושכלת לעתיד בריא

ציוד רפואי לחדרי ניתוח מהווה את הרכישה החשובה ביותר אותה כל מוסד רפואי מבצע באופן שוטף. למעשה, בשנים האחרונות החלו חברות מובילות בארץ ובעולם לפתח ציוד רפואי בסטנדרטים מקצועיים גבוהים במיוחד, וזאת מתוך הבנה כי לציוד רפואי יש השפעה ממשית על תוצאות הניתוח. כאשר מדובר בציוד רפואי פגום או ירוד, עלול להתרחש מצב שבו גם אם הניתוח מתבצע על הצד הטוב והמקצועי ביותר תיתכן השפעה על מהלך הניתוח, וזאת בשל האיכות הירודה של הציוד. על כן, נדרש לבצע רכישה דרך חברה מקצועית ומובילה בתחומה אשר מספקת ציוד רפואי בהתאמה אישית ועם שימת דגש על מענה סניטרי וכן מענה מלא לצרכים הנדרשים, כל זאת מתוך מטרה לשפר את איכות הרפואה ובהתאם לכך לשפר את תהליכי הניתוח באופן המשקף באופן מלא סטנדרטים מקצועיים גבוהים.

 

איזה ציוד רפואי קיים בחדרי ניתוח?

חדר הניתוח הוא לב ליבה של כל בית חולים, המקום בו מתבצעות פרוצדורות רפואיות מורכבות ורגישות. כדי לאפשר ניתוחים בטוחים ויעילים, חדר הניתוח צריך להיות מצויד בציוד רפואי חדשני ואיכותי. להלן סקירה של הציוד החיוני בחדרי ניתוח מודרניים:

שולחנות ניתוח חשמליים: שולחנות הניתוח הינם הרכיב המרכזי בחדר הניתוח. שולחנות חשמליים מאפשרים התאמה גמישה של זוויות השולחן והגובה לפי צורכי הניתוח השונים. הם גם כוללים תכונות נוספות כגון חימום אינטגרלי, שקעי חשמל ותאורה.

מערכות תאורה רפואיות: תאורה נכונה היאקריטית לביצוע ניתוחים מורכבים. מערכות תאורה רפואיות מספקות תאורה חזקה וממוקדת על שדה הניתוח, ללא השלכת צללים. מערכות אלה כוללות נוריות LED חזקות בעלות טמפרטורת צבע המדמה אור יום.

מערכות אנדוסקופיה: הדור החדש של מערכות אנדוסקופיה מציע תמונה בהירה ברזולוציה 4K, המאפשרת לרופאים צפייה מדויקת בשדה הניתוח הפנימי ללא צורך בניתוח פתוח. מערכות אלו כוללות גם ממשקים לשיתוף התמונה עם רופאים נוספים.

מערכות ניתור חיוניות: בזמן ניתוחים, חשוב לעקוב אחר סימני החיים של המטופל באופן רציף. מערכות ניטור חיוניות כוללות מוניטורים לקריאת לחץ הדם, קצב הלב, רמת חמצן בדם ומדדים נוספים.

מכשירי עזר לניתוח: בחדרי הניתוח קיים מגוון רחב של מכשירי עזר ייעודיים לפעולות שונות: מכשירי השראה, משאבות אינפוזיה, מנשמים, דפיברילטורים, מערכות שאיבה וכדומה. מכשירים אלו מונחים על עגלות ניידות להתאמה קלה לכל ניתוח.

מערכות בקרת סביבה: חדר הניתוח צריך להיות מרוסס במהלך הניתוח כדי למנוע זיהומים. מערכות בקרת אוויר וטמפרטורה מסייעות בשמירה על סביבת עבודה נקייה ובטוחה. הן גם מווסתות את רמות הלחות להגנה על הציוד הרפואי.

ציוד חד-פעמי: במהלך ניתוח נעשה שימוש נרחב בציוד חד-פעמי כמו כפפות, מסכות, סדינים ומכשירי ניתוח חד-פעמיים לצורכי היגיינה וזהירות. חשוב לספק כמויות מספקות של ציוד זה לכל ניתוח.

חדרי הניתוח המודרניים משלבים טכנולוגיות מתקדמות במטרה לשפר את בטיחות הניתוחים, הדיוק והתוצאות עבור המטופלים. הציוד הרפואי המתוחכם מאפשר לצוותים הרפואיים לבצע פרוצדורות מורכבות תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים של רפואה מודרנית.

 

ציוד חד-פעמי ומתכלה בחדרי ניתוח

בעולם הרפואה המודרני, השימוש בציוד חד-פעמי ובפריטים מתכלים נחשב קריטי להבטחת היגיינה, בטיחות המטופל ומניעת זיהומים בחדרי הניתוח. להלן הרחבה על הציוד החד-פעמי והמתכלה הנפוץ:

חלוקים סטריליים: חלוקי ניתוח ארוכים חד-פעמיים מסוג "ספרה" או "צבעוני" עשויים מבדים מיוחדים להגנה מפני חדירת נוזלים ומזהמים. חשוב להחליף אותם בין ניתוחים.

כפפות סטריליות: כפפות ניתוח חד-פעמיות עשויות מלטקס או מחומרים סינתטיים חלופיים. הן מונעותמגע ישיר של הצוות עם נוזלי גוף של המטופל.

מסכות פה/אף: למניעת העברת רסיסי רוק וטיפות ממערכת הנשימה במהלך הניתוח. קיימות מסכות חד-פעמיות ומסכות עם מסנן להגנה מוגברת.

סדינים וכיסויים סטריליים: סדינים ניתוחיים חד-פעמיים מחומרים תפירים יוצרים "שדה סטרילי" מוגן סביב איזור הניתוח. כיסויים מגנים על ציוד וכבלים.

מכשירים לשימוש חוזר: מחטים, להבים, מספריים וזונדות ניתוח משמשים רק לניתוח בודד ומוחלפים לאחר מכן לרמת חד-פעמי. הם ארוזים בחבילות סטריליות.

משאבי ניקוז וואקום: שקיות דם וואקום, שקיות שתן ומיכלים למינים שונים של השראה מחובר אליהם צינורות חד-פעמיים לניקוז נוזלי הגוף.

תחבושות וחומרי גלישה: מגוון תחבושות דביקות, גזות, רדידים וחומרי גלישה בטוחים לסגירת פצעים לאחר הניתוח. נארזים באריזות חד-פעמיות.

דיספנסרים ייעודיים בחדר הניתוח מכילים את הפריטים השונים והרופאים מוציאים כמויות נדרשות מהם לפני ואחרי כל ניתוח. החלפה ותחזוקה קפדנית של ציוד חד-פעמי וסטרילי היא חיונית למניעת זיהומים ולשמירה על סטנדרטי בטיחות גבוהים בחדרים אלה.

 

 

לסיכום

בבחירת ציוד רפואי לחדרי ניתוח יש לשים לב כי בוחרים ספק איכותי, חדשני, יעיל ועם תודעת שירות ללא פשרות. אותו ספק עתיד ללוות אתכם מספר שנים ולכל מרכיב באופן ההתנהגות שלו (קרי, היכולת לספק לכם מוצרים בזמן שיא, ליווי בעת תקלות, תמיכה בעת תקופות משבר כגון הקורונה, אספקת מוצרים איכותיים בלבד וכדומה) תהיה השפעה ישירה על מהלך הפרוצדורות הכירורגיות.

שתפו את העמוד:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
קלים פלוס - ציוד רפואי אונליין

מכירה סיטונאית של ציוד רפואי, מוצרים לבית, בגדי עבודה, כלים חד פעמיים, מוצרי נייר, מזרקים וכל מה שהמרפאה / הקליניקה שלכם צריכה.

אולי יעניין אותך גם...
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן